Rejser

 

 

I mit liv har jeg været så heldig at rejse ved flere lejligheder. Første gang var en busrejse til det nuværende Kroatien i 1987, som dengang var en del af Jugoslavien. Allerede året efter, 1988, var jeg på endnu en busrejse, denne gang til Spanien. De to ture husker jeg knapt så meget fra. I 1989 besøgte jeg for første gang et andet kontinent. Denne ene tur havde flere destinationer, først var jeg godt 2 uger på New Foundland, Canada og senere 2 uger i Chicago. På vejen hjem gjorde jeg et 5 dages stop i London. Dette var noget af en oplevelse. Den næste rejse gik i foråret 1990 til Prag, hvor der ventede nogle kulturelle oplevelser. En af de mere underlige var den østtyske grænsekontrol.

 

Der skulle gå 2 år før jeg kom ud at rejse igen. Denne gang var jeg cirka 4 uger i British Columbia, Canada i sommeren 1992, hvilket naturligvis også var noget af en oplevelse. Her fik jeg taget en del billeder, men har desværre ikke dagbogsmateriale fra denne tur.

 

I oktober 1994 var jeg med min handelsskoleklasse i Rom på den berømte studietur. Turen derned og hjem foregik med tog, hvilket var en noget uvant rejseform. Jeg har både dagbogsmateriale og billeder fra denne tur, men jeg har valgt ikke at gøre det store nummer ud af denne tur, da det vil være et for omfattende arbejde at genskabe en digital version af dagbogen, samt digitalisere billeder.

 

Der skulle gå en del år, før jeg igen kom ud og rejse. Efter cirka 5½ års ventetid, var jeg i år 2000 ude på to rejser ud af landet. Begge har været store oplevelser.

 

Den første tur gik til New York, og var en studietur, arrangeret af en studenterforening, hvor medlemmerne læser en bestemt retning indenfor økonomi. Du kan læse mine oplevelser her. Det var en fantastisk oplevelse at være af sted.

 

Jeg har siden surfet lidt frem og tilbage på Nettet for at finde de officielle sites til de seværdigheder, jeg har set, og har fundet frem til et par stykker, og disse rejselinks er nu tilgængelig her på min hjemmeside. Disse links er dog ikke blevet opdateret siden jeg engang lavede materialet.

 

Den anden tur var til London, hvor en god kammerat havde valgt at bosætte sig for et par år siden. Denne tur en selvarrangeret tur, hvor jeg fik rig lejlighed til at lege turist. Du kan ligeledes læse mine oplevelser her. Jeg var også på besøg i et par dage i slutningen af april 2001, hvor min ven gennemførte The London Marathon. Denne tur er dog ikke beskrevet.

 

År 2002 har budt på 2 charterferier, begge med min mor. Den første var til på Cypern i april. Dette var en totalt afslapningsferie. Du kan læse mere om den her. Årets anden rejse var i november til Egypten, hvilket var noget af en anderledes oplevelse. Du kan læse om denne tur her.

 

I april 2003 gik turen endnu engang til London. Det var min fjerde tur til byen. Jeg fik - igen - chancen for at besøge nogle af de store turiststeder i byen. Du kan se en beskrivelse her. Senere på året var jeg igen på Cypern på ferie, og du kan læse mere om denne ferie her.

 

År 2004 bød på en rejse til Tunesien, hvilket var i slutningen af marts. Du kan læse en rejsebeskrivelse her. I slutningen af august gik turen til Algarve i Portugal. Du kan læse en rejsebeskrivelse her.

 

År 2005 bød på en ferie til Gran Canaria i april. Du kan se en beskrivelse her. Skæbnen, hvis der er en sådan, ville, at der ikke kome en ferie ud af landet senere på året. Sommerferien blev holdt hjemme, hvoraf noget af tiden blev brugt på at lege turist i egen hjemby. Her lidt af oplevelserne.

 

År 2006 startede feriemæssigt ikke som jeg havde ønsket. Der var opstået nogle ret kedelige omstændigheder, der desværre betød, at foråret ikke bød på en ferie. Dette betød dog ikke, at sommeren ikke kunne byde på en rejse ud af landet. I september gik turen for tredje gang til Cypern. Du kan læse om oplevelserne her.

 

I april 2007 havde jeg 3 ugers ferie har arbejde, da restferie som bekendt skal afholdes inden 1. maj. Jeg havde dog ved flere lejligheder overvejet at tage til Berlin, men det blev ikke til noget, og ferien blev til slappe af hjemme. Som noget nyt havde jeg to ugers ferie i juni. Jeg har hidtil valgt at placere min ferie i slutningen af sommersæsonen. Denne gang bød ferie på en uge på Kreta, som du kan læse om her.

 

År 2008 har i februar måned budt på en 5 dages tur til Berlin, som du kan læse om her. April måned var der vanen tro noget restferie, som skulle anvendes. Noget af den tid blev tilbragt på Tenerife, hvilken tur du kan læse om her. I slutningen af maj, havde jeg en uges ferie. Her var planlagt en tur til Berlin igen, men jeg fandt en rejse til Cypern til billige penge, så turen gik i stedet til Cypern. Du kan læse om turen her. I august bød chancen sig for en ferie igen. Igen gik turen til Berlin, denne gang en uge. Du kan læse om turen her. I september blev det endnu engang til en tur til Berlin, som du kan læse om her.

 

År 2009 startede rejsemæssigt i februar, hvor turen endnu engang gik til Berlin. Dette kan du læse om her. Allerede i marts var jeg igen ude at rejse. Denne gang gik turen til London, og direkte herfra til Berlin, således jeg gik to storbyer på samme ferie. Denne tur kan du læse om her. I april var jeg igen på ferie. Denne gang til Tenerife, som du kan læse om her. Maj måned bød på en ferie til Santorini, som du kan læse om her. I juni var jeg igen i Berlin, som du kan læse om her. I august blev det til en tur til Cypern, som du kan læse om her. I slutningen af september blev det til en smuttur til Berlin, som er beskrevet her, grundet en D:A:D koncert. I oktober stod Bodrum, Tyrkiet for skud, hvilket du kan læse om her. Dette er det store rejseår med 8 rejser.

 

År 2010 startede ikke som ventet. Den første ferie var i marts, hvor jeg igen var i Berlin. I april gik turen til Alanya, Tyrkiet på en uges charterferie. I juni var jeg igen i Berlin, denne gang med en kollega. I oktober gik turen igen til Berlin. Denne gang var det dog et mere roligt tempo. Du kan læse om turen her.

 

År 2011 startede med en meget improviseret ferie til Berlin i januar, da muligheden pludselig bød sig. Denne kan du læse om her. I marts havde jeg 2 ugers restferie tilbage, som jeg skulle have brugt. Du gættede det. Det blev 2 uger i Berlin. Dette kan du læse mere om her. I juni gik turen (du må begynde at genkende et mønster) igen til Berlin. Du kan læse om den her. Igen i august blev det til 3 uger i Berlin, som du kan læse om her.

 

År 2012 har foreløbig budt på 4 ferie til Berlin i marts, april, juni og august. Året bød også en tur til Island med højskole, som du kan læse om her.

 

Byen Berlin er en by, hvor jeg ofte har haft muligheden for at komme til siden 2008. Byen har meget at byde på i form af blandt andet kultur og historie. Byen har haft en meget stor indflydelse på verdenens begivenheder i det 20. århundrede.Som så mange andre metropoler, har byen sine klassiske turistfælder, der skal oplevelse af primært historiske årsager. Det er også byen, hvor man godt kan bruge en måned, hvor man bare er turist og tager på byture og museer. Alt dette har jeg naturligvis også været igennem. Jeg har, som tiden gik, også bevæget mig væk fra de klassiske turistfælder, og set mange af de andre ting, som byen har at byde på i form af museer og seværdigheder.

 

Den kollektive trafik er meget veludviklet og fungerer temmelig godt. Det kan bedst betale sig at købe enten dagskort eller ugekort, alt efter hvor længe man er i byen. Man skal dog være opmærksom på kun at købe sine billetter på de autoriserede steder, idet de ellers kan være brugte, hvorved de har et stempel. På de store stationer, såsom Hovedbanegården, Ostbahnhof, Alexanderplatz og Bahnhof Zoo kan man bruge betalingskort, hvorimod de mindre stationer er automater, der kun tager kontanter og i nogle tilfælde EC kort, der er den tyske variant af Dankort.

 

De senere år har det mere udvikle sig til at være et sted, jeg tager hen på ferie, nok som andre vil tage i eksempelvis sommerhus. Dermed er der heller ikke rejsebeskrivelser fra disse ture, eller så mange billeder.

 

Jeg har haft fornøjelsen af have muligheden for at tage på længere rundrejser, begge ganske i Tyskland. Det er nok et land som nogen ser, som et land, man rejser igennem på vej til en anden destination. Hvad enten det er til lands eller i luften. Er man i bil på vej gennem Europa, vil man ikke kunne undgå at se en masse motorvej. Men tager man sig tiden til at komme væk fra motorvejen, vil man opleve, at landet rent faktisk har en del at byde på.

 

Min første tur var i juli 2013, og var nok den bedste rejse, jeg nogensinde har foretaget. Jeg havde muligheden, i mere end en forstand, at gøre lige, hvad jeg have lyst til. Det var ikke en ferie, hvor der var den store planlægning i.

 

Turen startede i Berlin. Nogle dage før jeg skulle forlade den lejlighed, jeg havde til rådighed, havde jeg købt Lonely Planet Germany, og rejste rundt efter den, dog med det i mente, at jeg ikke havde kørekort på det tidspunkt, så alt skulle foregå med kollektiv trafik. Jeg var væk hjemmefra i 26, hvor jeg efter Berlin tog til München, Nurenberg, Stuttgart, Frankfurt am Main, Køln og Hamborg. Denne gang fik jeg lave en mere omfattende dagbog.

 

I foråret 2014 var jeg igen på rejse rundt i Tyskland. Denne gang var jeg i Berlin, Rosengarten, Weimar, Dresden, Leipzig, Hamburg, Bremen, Osnabrück, Venlo, Mettmann, Køln og Bispingen. Jeg fik dog ikke lavet så maget dagbog over turen, men har kun skriftligt materiale fra min personlige log.

 

 

Før du begynder at ville se PDF skal du kan have Adobe Reader installeret på din computer. Dette program er gratis, og kan downloades her (tryk på her). Før du begynder at downloade ”slideshow”, bør du være opmærksom på, at disse filer fylder ca. 2 Mb (NYC) og 5 Mb (London).

 

 

MAIL

 

 

TILBAGE