Velkommen til billedsektionen

 

 

I 2001 købte jeg mit første rigtige kamera. I min verden er et rigtigt kamera et spejlreflekskamera, og forkortet SLR for Single Lens Reflex. Det var et Pentax MZ30. Med dette kamera fulgte et standardobjektiv, som så vidt jeg husker var et 24mm-105mm.

 

Da jeg gerne ville kunne zoome ind på motiver langt væk, og lave makrobilleder, købte jeg senere et Sigma objektiv 70mm-300mm

Som tiden gik kom der flere og flere digitale spejlreflekskameraer på markedet. I begyndelsen fandt jeg, at disse kameraer enten var af for ringe kvalitet eller for dyre. Derfor ventede jeg til, at der kom et kamera, der var af god nok kvalitet og til en mere overkommelig pris. Dette skete i sommeren 2008, da jeg købte et Pentax K20d (https://en.wikipedia.org/wiki/Pentax_K20D). En af grundene til netop dette kamera var, at jeg kunne bruge de objektiver, jeg allerede havde til det nye kamera.

 

Allerede året efter købte jeg endnu et objektiv, også denne gang et Sigma objektiv, da jeg ønskede kun at bruge to forskellige objektiver i stedet for tre.

 

I sommeren 2008 var jeg for første gang i Berlin alene, hvor jeg havde begge kameraer med. Som ventet blev det til en del billeder. Men der gik ikke længe, før jeg besluttede mig for at skille mig af med det analoge kamera. Jeg fandt en lille butik i Berlin, hvor jeg kunne få det solgt, om end der gik noget tid, inden det blev solgt.

 

Ydermere har jeg købte en blitz også fra Sigma, der har fungeret godt i de tilfælde jeg har brugt det. Jeg har også anskaffet mig et ekstra batterigreb https://www.ricoh-imaging.co.uk/en/grips/Battery-grip-D-BG2.html ) , således der er en del ekstra strøm tilgængeligt.

 

I sommeren 2015 var jeg dog uheldig, at mit kamera gik i stykker grundet en væskebaseret skade. Der var gået hul på en dåse med sodavand i min rygsæk, som trængte ind i kameraet. Jeg var dog heldig et par måneder senere at finde et kamera af samme model på ebay, som jeg købte. Grundet dette har jeg nu 4 batterier til og 2 opladere.

 

Billeder af udstyret:

 

 

 

 

Billeder MZ30

 

Billeder K20D

 

 

TILBAGE

 

MAIL